TORUS og DISPLAY 3

Martin Audio er 50 år i år og har nå kommet med to store nyheter. Selskapets første constant curvature array, TORUS, samt introduksjonen av den nye 3D-prediksjon og optimaliseringsprogramvaren, DISPLAY 3.

TORUS

TORUS er beregnet til å brukes i applikasjoner som vanligvis krever et kast mellom 15-30 meter,

Der er et normalt linje-array ikke alltid verken praktisk, optimalt eller økonomisk riktig. Samtidig som en punktkildeløsning heller ikke gir tilstrekkelig dekning og SPL. TORUS er et constant curvature array designet for å fylle dette gapet, og kombinerer optimalisert dekning, SPL-profil og kostnadseffektivitet.

Dom Harter, administrerende direktør hos Martin Audio, sier: «TORUS er mye mer enn bare nok et constant curvature array. TORUS har vært under utvikling de siste tre årene for å kunne optimalisere både den akustiske funksjonen og ytelsen. Noen constant curvature array har justerbar horisontal spredning – som TORUS også har. Men måten noen av disse produktene bruker sitt variable horn på, påvirker ytelsen. Den varierer betydelig når det gjelder tonalitet og effektivitet når forskjellige åpningsvinkler velges. Samtidig mangler de fleste tilstrekkelig følsomhet i mellomtoneområdet, som er kritisk viktig for stemmegjengivelse og klarhet. De kan også ha kamfilter problemer. TORUS løser alt dette – og mer.»

TORUS har en Dynamic Horn Flare™ som justeres av en roterende mekanisme som er tilgjengelig fra frontgitteret, så det er enkelt og intuitivt å bruke, samtidig som vi har en grill design som er pent, praktisk og fullstendig beskyttet.

Hvert TORUS-Kabinett er designet for å ha et fleksibelt horisontalt spredningsmønster, og dette kan justeres manuelt mellom 90 °, 60 ° eller 75 ° (asymmetrisk) via den unike Dynamic Horn Flare™. Dynamic Horn Flare™ hornet er et horn som forandrer kurveform når man forandrer på hornets vinkel, samtidig justerer man også hornmunnen inkludert den lave diffraksjonensavslutning mot baffelen i kabinettet, dette for å sikre riktig geometri og optimal ytelse i hver av disse innstillingene.

TORUS har en faseplugg montert foran 12 tomms neodym-mellomtonedriveren for å øke følsomheten i øvre del av mellomtone, og sammen med tre 1,4” HF neodym-kompressordrivere, gjør dette at lyd kvaliteten ikke blir på virket selv ved høyere SPL nivåer. T1215 og T1230 kabinettene har en vertikal spredning på enten 15° eller 30°. Disse kabinettene kan kombineres for å imøtekomme krav til dekning i ulike rom.

TORUS er samtidig Martin Audios første produktet som drar nytte av DISPLAY 3, Martin Audio ‘s helt nye programvare for prediksjon og optimalisering, og DISPLAY 3 var altså den andre store nyheten som ble lansert nå.

DISPLAY 3 er et kraftig verktøy for både live- og installasjonsprosjekter. Det fungerer sømløst med Sketchup for å lage sofistikerte modelleringer av konsertlokaler og gir mulighet for enkelt å lage simuleringer av ulike romformer.

DISPLAY 3 støtter fra start optimalisering og visualisering for TORUS serien, og linearrays importert fra DISPLAY 2. Over tid vil DISPLAY 3 inneholde alle Martin Audio-linjearray-, punktkilde-, tak- og subwoofer løsninger for en komplett selvstendig løsning for systemdesign, optimalisering og visualisering.

Dom Harter sier: “Disse to store nyhetene viser både styrken og ambisjonene til selskapet. Gjennom pandemien har vi hatt en proaktiv tilnærming med stor vekt på fortsatt forskning og utvikling og vi tror sterkt på at selskaper som fortløpende tilfører verdi til kundene sine, vil ha en lys fremtid. Med TORUS har Martin Audio høyttaler systemer som passer til enda flere applikasjoner enn tidligere, og DISPLAY 3 vil utvikle seg videre til å bli den ledende programvaren for 3D-design og prediksjon, og vil forbedre hverdagen for de som jobber med både installasjons- og live-systemer.»

TORUS kommer i salg i april og DISPLAY 3 er klar til nedlasting samtidig.

For ytterligere info se http://martin-audio.com/products/series/torus, eller ta direkte kontakt med Øystein Wierli hos ATENDI (ow@atendi.no – 900 47 952).

Publisert: 17. februar 2021