Norsk Lyspris 2018

Operaforestillingen Pelléas og Mélisande på Den Norske Opera & Ballett er nominert til Norsk Lyspris 2018 – Åpen klasse. ATENDI er stolt leverandør av TIGHT-produktene til spesialbygde LED-paneler – styrt av ETC Eos lysbord.

Den Norske Opera & Ballett valgte en utradisjonell løsning for å lyssette oppsetningen av Claude Debussys eneste opera Pelléas og Mélisande. Store deler av den vanlige scenebelysningen ble erstattet av 84 spesialbygde LED-paneler som i tillegg fungerte som en integrert del av scenografien. LED-panelene i taket ble utformet slik at de fikk en enhetlig design med bak- og sidevegg-elementene, og ble en integrert del av scenografien, samtidig som de fullt ut tilfredsstilte all ønskelig funksjonalitet som lyskilder. Både taket med LED-paneler, bak- og sidevegger var bevegelige og endret scenebildet fortløpende gjennom forestillingen. Regissøren Barbora Horáková sier: «Jeg vil at vi skal få frem fargene og duftene i musikken. Jeg kjenner selv lukten, av grotten og havet. Debussys musikk er så stemningsskapende. Det er mye mørke, og det kontrasterer vi med det hvite sykehusmiljøet som vi har lagt handlingen i Pelléas og Mélisande til. – Sykehuset, som det meste av handlingen finner sted på, er et symbol på både liv og død.»

Se Lyskulturs presentasjon av de nominerte her. Og se intervju med lysdesigner James Farncombe.

Stor stas for Atendi igjen å være leverandør for en av de nominerte til Norsk Lyspris. Vi har vært så heldige at vi har fått levere ETC lysstyringssystemer og/eller lamper til minst et nominert prosjekt årlig – både i 2015, 2016, 2017 og 2018. Årets priser blir utdelt på DOGA 21. november.

 

Publisert: 12. november 2018