Har du spørsmål?

Lorry Kristiansen
Lyd & AV
lk@atendi.no
+47 916 03 000

MLA Mini til UiO

Martin Audio MLA Mini Multi-cellular Loudspeaker Array valgt som ny PA ved Universitet I Oslos Aula!

I forrige uke ferdigstilte vi i Atendi AS installasjonen av MLA Mini i den vakre, ærverdige Aulaen i Oslo. Cowi AS, ved Geir Kristoffersen var utarbeidende konsulent for oppdraget, som i samarbeid med Universtitets tekniske personell og Atea AS, innebar å finne et system for best lyddekning, taletydelighet samt at utstyret kunne leveres i hvit utførelse.Aulaen er en meget krevende arena, med et glasstak, tregulv og vegger av marmor og betong. Dette gir en lang akustisk etterklangstid, i tillegg til at teknisk utstyr i størst mulig grad ikke skal forstyrre maleriene av Edvard Munch, som bestykker store deler av arenaen.

Ledet av Cowi As ble det i fjor utført meget omfattende tester og målinger av seks løsninger, hvorav Atendi As leverte en løsning basert på 8 stk MLA Mini og 2 stk MSX subber pr side. I tillegg var 4 stk Martin Audio DD6 lagt til som frontfill, og 2 stk DD6 som delay-høyttalere. Under disse testene var en av de akustiske utfordringene et distinkt ekko som er særlig hørbar i de første radene i salen, nærmest som en slap-back effekt. Dermed ble MLAs unike «Hard Avoid»-teknologi meget effektiv. Vi definerte bakvegg i marmor som et «Hard Avoid»-område, noe som resulterte i en sterkt reduksjon av denne akustiske returen.

Etter disse testene, var det med meget stor glede vi mottok beskjed om at MLA Mini var utvalgt som vinner. Dermed var det Øystein Wierli og Lorry Kristiansen som utførte installasjonen av systemet i september/oktober 2016, på vegne av Atendi. Som under testingen, hadde vi stor støtte fra Martin Audios Robin Dibble. Han arbeider som Product Support Engineer hos Martin Audio, og i fellesskap kunne vi da installere verdens første MLA Mini-system i hvitt. Vi takker Cowi AS, Universitets Aula og Atea AS for oppdrag og samarbeid. Vi gleder oss stort til systemet nå blir tatt i bruk ved de meget varierende oppdrag det er satt til å løse.

Publisert: 21. oktober 2016