Lys i Tv2s OL studio i Sotsji

Vi er meget stolte av å ha levert lysdesign og lysutstyr til Tv2s studio i Sotsji under OL.

Studioet er spekket med Kinoflo ParaZip 200 og 400Dedolight DLED 4.0 DMX og LEDdrivere fra LDDE til LEDtape i gulv og bak OL ringene.

Det var et ønske å kunne skyte bilder fra tak til gulv uten å se riggen, så vi valgte å gå for 5 stk ParaZip 200 som spisser i sofa og ståposisjon. De er smale nok til at vi kunne gjemme dem mellom noen rammer med duk som henger i taket. (kan sees på et av eksteriørbildene).

Som softlys i sofa og ståposisjon gikk vi av samme årsak for ParaZip 400. Her trengte vi litt mer lys og valgte da den sterkere lampen.

For å fremheve personene i sofa og ståposisjon ble det også brukt noen harde lamper. Der falt valget på Dedolight DLED 4.0 DMX. De matcher lysstoffrørene til Kinoflo perfekt og var et sikkert valg. De er også fysisk små, så de var lette å gjemme bort i taket. De samme lampene er også brukt flere steder på veggen for å løfte denne, spesielt på kvelden.

Stripene i gulvet er LEDtape som er limt i et spor i gulvplatene, med frostet plexiglass oppå. Tapen er drevet med LDDE LEDdrivere.

Det hele er styrt med et ETC Smartfade 1248.

Vi takker Tv2 for oppdraget og ikke minst scenograf Anders Tomren.

 

Publisert: 13. mars 2014