OSLO KONSERTHUS

I sommer gjennomførte Elektrik Solutions AS sin største installasjon av ETC Selador D40. 114 stk. ETC D40 Lustr ble installert som takbelysning i Oslo Konserthus. Dette gir Oslo Konserthus unike muligheter til å skape stemninger i salen, og å flytte den sceniske opplevelsen ut rundt publikum. ETC Selador D40 Lustr ble valgt etter at Oslo Konserthus hadde sett på mange alternativer i samarbeid med sin konsulent ÅF Consult. Kravene for belysningen var blant annet evnen til å gjenskape hvitt lys, dimmekurve 0-100, fargegjengivning, levetid på LED, flicker free og pris. D40 oppnådde beste karakter på alt.

ETC Selador D40 LED kommer til sin rett både som salsbelysning og som en effektbelysning på grunn av mulighetene et fargeblanding system med 7 farger gir. Dette styres under daglig drift og for mindre forestillinger av et ETC Paradigm arkitektursystem som kontrollerer lampene og resten av scenedimmerne. Når en lystekniker avvikkler forestilling, tas det enkelt kontroll over alle lamper ved å angi på ett av LCD displayene for Paradigm at man ønsker kontroll fra lysbord. Dette gjør også at det er mulig å pix-mappe alle 114 Selador D40.

Lampene er montert i eksisterende chassis for takbelysning, noe som reduserte tiden og omfanget av installasjonen. På grunn av lysutbyttet fra ETC D40 ble antallet lampepunkter redusert fra over 280 til 114. Dette sammen med det reduserte energibehovet pr. punkt ( >150W ) samt at det ikke er noe kostnader grunnet pæreskift er investeringen spart inn på under 5 år. Installasjonen er også omtalt i Oktoberutgaven av LYS No4. fra Lyskultur.

Publisert: 5. november 2012