TRØNDELAG TEATER

Vi er nå i sluttfasen av installasjonen av ETC Sensor 3 for Gamle scene på Trøndelag teater. Gamle scene har fått installert 4 stk ETC Sensor 3, 48 moduler, advance rack. Dette gir full tilbakemelding rett i ETC lysbord. Dette er siste ledd i en større oppgradering av lysteknisk utstyr for alle scener på Trøndelag teater. I 2011 ble hovedscene og studioscene oppgradert med ETC EOS, RPU, Paradigm, DMX noder og Show controller. Siden Gamle scenen skulle restaureres ble det bare en midlertidig oppgradering av lysbord, men nå når Gamle scene står ferdig, er det med en kraftpakke fra ETC på lyssiden. ETC Sensor 3 rack blir en del av et helt ETC nettverk, med EOS hoved-lysbord, EOS regi-bord, EOS RPU (rackmounted back up), Paradigm Arc processor med 3 stk. touchscreen’s. Signaldistribusjon skjer via Pathway PoE fanless switcher, ETC Gateway noder og Pathway opto DMX RDM splittere. Midi og SMPTE- trigging håndteres av ETC Show controler.

Tommy Geving på Trøndelag teater har designet signalkabel-struktur med Cat5 og RJ 45 patch for både nettverk og DMX, dette gir stor fleksibilitet.

Dette tar Gamle scene på Trøndelag teater helt i teten i den tekniske utviklingen i lysverden og den blir dermed den mest moderne lystekniske scenen på Trøndelag teater, tett fulgt av hovedscenen og studioscenen.

Publisert: 30. mai 2012