PLASA 2011

Da var Plasa-messa 2011 overstått. Elektrik Solutions vil takke alle som var der. Det ble en begivenhetsrik messe med mange hyggelige møter og spennende nyheter.

Flere av våre leverandører lanserte nye produkter under messa.

ETC lanserte et nytt lysbord de har døpt GIO.
Gio har mange spennende funksjoner, blant annet:

* 2048, 4096, 6144, eller 8192 outputs/parametere
* 10 definerbare motoriserte fadere, med 30 sider.
* 999 cue lister
* 200 aktive playbacks
* 300 submastere
* 2 X 12.1” LCD touchskjermer
* Virituell Media Server med bibliotek (import av egne filer er mulig)
* Client/server nettverk og muligheten for synkronisert backup
* Syv USB porter

ETC lanserte også to nye moduler til sensor. De kan være dimmer eller relé. Du kan velge mellom bryter-, eller DMX-styring for å skifte modulens funskjonalitet.
ETC viste også frem prototypen av sine nye LED-profiler. De kommer i versjonene Lustr, Tungsten og dagslys. De er nærmest identiske med ETC sine velkjente Source four-profiler og derfor kan eksisterende linser benyttes på LED-profilene.

Det var mange smilende ansikter som forlot vårt demorom i 2 etg på Earls court.

Clay Paky kom med tre nyheter på Plasa.

Lanseringen av Alpha Spot QWO 800 ble en suksess. Mens de fleste mener det er en storebror av 700 Spot, mener vi det er en lillebror av 1500 Spot. Den kan alt en 1500 kan. Autofocus, 7-55 grader Zoom, Dyna-Cue, imponerende støysvak og ikke minst en fantastisk optikk.

Glow Up er Clay Paky`s første LED lampe. Den er genial for eventer og utleiemarkedet. Den går på batteri som varer i hele ti timer med fullt lysutbytte, lades opp på kun 4. Den har en zoom på 15-30 grader og kan kontrolleres enten via trådløs DMX eller kabel. Det finnes også en flight som tar 6 stk, og Glow Up lader direkte i den.

Den tredje nyheten Clay Paky kom med har de døpt Iglo. «Domen» er en beskyttelse for lamper opp til 700 serien så de kan brukes utendørs i all slags vær. Den har IP65 og aircondition. Dvs. at det vil aldri bli kaldere enn 0 grader og ikke varmere enn 35grader Celcius.
Iglo blir levert med Wireless Solutions trådløs DMX.

City Theatrical lanserte to nye trådløse DMX systemer.

Det ene systemet har fått navnet Show Baby og er en lekker liten boks. Den har DMX inn/ut, og når du plugger i kabelen skjønner den automatisk om den skal være en sender eller mottaker. Du kan ha så mange bokser du selv vil i et system, men er kun kompatibel til et univers. Boksen som blir koblet opp mot lysbordet vil automatisk scanne området for de beste frekvensene innenfor 2,4GHz. Når den finner den beste frekvensen vil den automatisk gi beskjed til de andre enhetene om hvor de skal ligge.

Det andre systemet er døpt Show NEO og er en videreutvikling av Show DMX. Mer informasjon om dette systemet vil komme.

GDS kom også med spennende nyheter.

ArcSystem, som i tillegg vant årets innovasjonspris, er en veldig spennende nyhet. Det er den første salsbelysningslampen fra GDS. Den er dimbar fra 0-100% og kan leveres fra en til 8 celler., med flere forskjellige linsevalg. Mer informasjon får du ved å trykke på linken eller kontakte oss for en demo.

GDS lanserte også LiteWare satellite. Dette er et videreutviklet produkt av den mer kjente LiteWare-uplighten til GDS. Den har et LED hode som kan tilte 180 og panes 360 grader. Dette gjør fokuseringsjobben betraktelig enklere. I tillegg kan man sette på et stag som gjør den om til en stålåmpe. Staget kan reguleres fra 1,7 – 2,6 meter.

Vi gleder oss allerede til neste år.

Publisert: 20. september 2011